Joakim Mæhle: Fodboldeventyret startede i Østervrå

EM 2O20
Profilbillede
dato

Joakim Mæhle er på kort tid røget til tops på den internationale fodboldscene og spiller til dagligt i italiensk fodbold, men det hele startede i nordjyske Østervrå IF.

Den unge danske højre back har vist imponerende takter under sommerens EM-slutrunde og har høstet ros fra flere eksperter og kommentatorer for sine præstationer. Men vejen til succes begyndte i Østervrå nær Vendsyssel, hvor Mæhle startede sin fodboldkarriere hos den lokale klub Østervrå IF.

Allerede i en alder af 12 blev han hentet til Nordjyllands største klub, AaB, og i 2016 kom hans store gennembrud, hvilket sikrede ham et skifte til belgiske Genk. Efter godt og vel tre succesfulde sæsoner i Belgien bankede italienske Atalanta på døren med en sum på 75 millioner kroner, og i januar 2021 fik han debut for den italienske storklub.

Sine toppræstationer på klubplan sikrede ham landsholdsdebut i september 2020, og med kun 13 landskampe i baggagen har den nordjyske forsvarsspiller i en alder af kun 24-årig erobret pladsen på venstreback til trods for, at han er højrebenet.

Til daglig spiller han højre back for italienske Atalanta, men på landsholdet er Kasper Hjulmand begyndt at spille forsvarsspilleren i venstre side – med stor succes. Sidst mod Rusland cementerede nordjyden sin toppræstation med et mål, og i flere medier fik han topkarakterer for sin præstation


Kilde: Redaktionen