Energibyer hentede inspiration i Frederikshavn

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Energibyerne er et landsdækkende netværk bestående af seks kommuner og konsulenter, der arbejder målrettet med klimaplaner og grøn omstilling. Frederikshavn Kommune, som er en af de første energibyer, deltager aktivt i dette netværk.

Kommunens klimaekspert, Bahram Dehgan, var vært for det seneste møde, der fandt sted i Frederikshavn over to dage.

Bahram Dehgan understregede, at kommunen er godt på vej til at opfylde sin klimaplan, som har et ambitiøst mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030. De foreløbige resultater viser, at målet er inden for rækkevidde, hvilket blev diskuteret på mødet.

Borgmester Birgit S. Hansen bød deltagerne velkommen og fremhævede vigtigheden af samarbejde og videndeling for at nå klimamålene. Frederikshavn Kommune prioriterer samarbejde med andre kommuner, virksomheder, borgere og organisationer højt.

Et af de grønne initiativer blev præsenteret af Thomas Leander, site manager hos MAN Energy Solution i Frederikshavn. Virksomheden, der har 450 ansatte lokalt og 15.000 globalt, har implementeret en idétavle, hvor medarbejderne kan foreslå grønne initiativer. Ledelsen vurderer forslagene månedligt, hvilket har resulteret i over 100 grønne aktiviteter på to år, herunder et solcelleanlæg og affaldsindsamling.

De seks energibyer inkluderer Frederikshavn, Hjørring, Ringkøbing-Skjern, Skive, Horsens og Høje-Taastrup. Kommunikationsbureauet Tankegang og rådgiverfirmaet PlanEnergi bidrager også til netværket.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/energibyer-hentede-inspiration-i-frederikshavn/
Kilde: Frederikshavn Kommune